Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Mariaconcert in de Sint Martinuskerk

19 Mei 2019
14:30

Mariaconcert voor jong en oud op zondag 19 mei 2019 in de Martinuskerk

Helaas kon door ziekte van onze dirigent-organist ons Mariaconcert in oktober 2018 niet doorgaan. Maar dat gaan we alsnog doen en wel op zondag 19 mei in de Martinuskerk in Voorburg. Aan dit Mariaconcert werken mee het parochiekoor Sint Maarten o.l.v. Jos Siebers en de sopraan Demelza van der Lans.

Tijdens dit Mariaconcert zal het Ave Maria vele keren gezongen worden; steeds dezelfde tekst, met natuurlijk telkens een andere melodie. Composities van o.a. Schubert, Bach-Gounod, Somma, Elgar, Franck, Caccini, Arcadelt en Rossini worden ten gehore gebracht en natuurlijk zullen ook het Regina Caeli, het Wees gegroet Maria en een aantal versies van het Magnificat (o.a. van Nieland) niet ontbreken.

Voor de ouderen wordt het weer een feest van herkenning met bekende Marialiederen, die iedereen kan en mag meezingen, zoals O reinste der schepselen, Wat spreiden die lichten, Te Lourd' op de bergen, God groet u zuiv're bloeme en nog veel meer. Voor de jongere generaties is het concert een kennismaking met traditie en mooie muziek. Kom dus genieten van mooie Marialiederen en kom gezellig meezingen.

Het kan allemaal op zondag 19 mei in de Martinuskerk, Oosteinde 54, Voorburg.

  • Het concert begint om 14.30 uur en duurt circa vijf kwartier.
  • De toegang is gratis maar na afloop wordt via een collecte een vrijwillige bijdrage gevraagd.
  • Na het concert is er gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee met een Mariakaakje nog was na te praten in het Atrium van onze kerk.
Adres: Oosteinde 56
Plaats: Voorburg