Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

High Tea met dialezing over Monet: Tuinen van verbeelding

6 Oktober 2019
14:00

Op zondag 6 oktober verzorgt de Voorburgse kunsthistoricus en lid van wijkgemeente De Open Hof Wim Algera tijdens de High Tea in de Koningkerk een dia-lezing over de Franse impressionistische schilder Claude Monet.

Ook andere impressionisten komen aan bod waaronder Monet’s grote voorbeeld Eduard Manet. De lezing begint om 15.00 uur. De thee staat klaar om 14.00 uur.

Bijna iedereen kent de wereldberoemde waterlelies van Claude Monet, een kleurenexplosie met betoverende spiegelingen waarbij de kijker zich onwillekeurig de vraagt stelt waar het water begint en de lucht ophoudt. Monet was gefascineerd door het licht. Hij schilderde de molens langs de Zaan bij Zaandam en schreef er enthousiaste brieven over naar zijn Franse vrienden. De zon bepaalde voor hem het aanzien van alles: de straat, de kathedraal, het station en ook de vijver in de tuin bij zijn huis in Giverny, waar hij tientallen werken schilderde. Monet had een belangrijke impact op kunstenaars als Rothko en Pollock.

De lezing is een samenvatting van de cursus’ Monet-Tuinen van verbeelding’ die kunsthistoricus Wim Algera verzorgt in Voorburg. Aanleiding is de gelijknamige tentoonstelling in het Haags Gemeentemuseum waar vanaf 12 oktober veertig internationale topstukken worden getoond met het schilderij Blauwe regen uit de eigen collectie van het Gemeentemuseum als het stralende middelpunt.

Voor info: Atte Roskam (0611923478) en Houw The (070-3861135)

 

Adres: Bruijnings Ingenhoeslaan 4
Plaats: Voorburg