Navigatieweergave zoeken

Navigatie

Toen Leidschendam-Voorburg
Cultuurpunt Leidschendam-Voorburg
Cultuurmenu Leidschendam-Voorburg

Zoeken

Theater

Theateraanbod 2018-2019

Ook dit jaar is het theateraanbod weer beschikbaar voor alle leerlingen, van groep 1 tot en met 8. Ze kunnen allemaal naar een theatervoorstelling. U heeft de keus uit: poppentheater, dans, toneel, vertel- en muziektheater.

Doelstelling
Het theateraanbod sluit aan bij de kerndoelen voor kunstzinnige oriëntatie. Het doel is kinderen bekend te maken met allerlei vormen van podiumkunsten en met de twee belangrijkste theaters in onze gemeente: het Veur Theater en Theater Ludens.

Theater of school
De voorstellingen vinden plaats in Theater Ludens of het Veur Theater. Er zijn enkele voorstellingen die op school kunnen plaatsvinden. Dan moeten er wel meer voorstellingen op één dag kunnen worden gegeven. Dat betekent dat u wellicht wordt gevraagd om gastschool te zijn voor scholen bij u in de buurt. Een verduisterde zaal moet hiervoor de gehele dag beschikbaar zijn.

Keuze
Wij vragen u op het online bestelformulier een eerste én een tweede keuze op te geven. Hiermee bedoelen we een keus voor twee verschillende voorstellingen voor uw groep. De capaciteit van de zalen en het aantal dagen waarop we ze kunnen gebruiken, maakt dat we af en toe moeten schuiven. 
Omdat sommige theatervoorstellingen op meerdere locaties plaatsvinden, vragen wij u ook een keuze te maken uit de voor de voorstelling beschikbare locaties.

Rooster en toegangskaart
Vóór of direct na de zomervakantie sturen wij u een rooster toe met de vraag of u de dagen wilt controleren die u zijn toebedeeld. Ook vragen wij dan om het juiste aantal leerlingen per groep, aangezien dit nog wel eens kan afwijken van het aantal dat aanvankelijk is opgegeven.
Per groep ontvangt u ongeveer een maand vóór de voorstelling een bevestiging van datum, groep/klas, voorstelling en plaats. Die brief dient als toegangsbewijs voor de voorstelling.

Voorbereiding en lesmateriaal
Voor sommige voorstellingen is ter voorbereiding aan het theaterbezoek is lesmateriaal beschikbaar. U ontvangt deze lesbrief dan samen met de toegangskaart ongeveer een maand voor de voorstelling. Als we het eerder hebben, proberen we het ook via de website te publiceren.

Kom op tijd!
Wij vragen u minimaal tien minuten voor aanvang van de voorstelling aanwezig te zijn. Dan is er voldoende tijd om de jassen uit te doen en de kinderen naar hun stoelen te begeleiden.

Informatie
Voor vragen en opmerkingen met betrekking tot de theatervoorstellingen kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 06-23407178.